Donacija PAM-a CG

Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG i Centar za kulturu Rožaje donirali su Muzičkoj školi u Bijelom Polju električni klavir za potrebe područnog odjeljenja te ustanove u Rožajama. Time je nastavljena dobra praksa PAM-a CG u cilju pomoći podrške muzičkim školama kako bi učenici lakše i bolje usavršavali svoje znanje, a ujedno školama obezbijedili bolje uslove za rad.

Donaciju je ispred Organizacije uručio poznati muzički autor i interpretator Mihailo Radonjić. “Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da ispred PAM-a CG uručim vrijedan poklon područnom odjeljenju bjelopoljske muzičke škole. Za PAM je vrlo važno da podstiče mlade autore i pomaže talentovanoj djeci. Vjerujemo da će neko od učenika ove škole postati jednog dana istaknuti autor i član PAM-a, naveo je Radonjić.”

Direktorka škole Julka Vukićević zahvalila se PAM-u CG na donaciji i istakla da će klavinova unaprijediti proces nastave i dodatno afirmisati ovo područno odjeljenje.

Direktor Centra za kulturu u Rožajama Sulejman Kujević zahvalio je PAM-u CG na donaciji i logističkoj podršci koju je PAM davao od početka rada ove područne ustanove koju sada pohađa preko 70 učenika što je veliki uspjeh za ovaj grad. Pored toga g-din Kujević je istakao da vjeruje da će iz Rožaja uskoro ponići novi muzički autori.