50% POPUSTA ZA LEGALNE KORISNIKE ZA OKTOBAR, NOVEMBAR I DECEMBAR 2020

Svim turističko ugostiteljskim objektima (sa ili bez smještajnih kapaciteta) koji imaju zaključen ugovor o neisključivom korišćenju repertoara PAM CG, odobrava se popust u iznosu od 50% za mjesece oktobar,  novembar i decembar. Za period u kojem zbog mjera NKT nisu obavljali djelatnost, turističko ugostiteljski objekti nemaju obavezu plaćanja.

Podsjetimo da je u cilju ublažavanja negativnih posljedica za turističku privredu prouzrokovanih virusom COVID 19, PAM CG sve turističko ugostiteljske objekte (sa ili bez smještajnih kapaciteta), od 01. marta do 31. maja u cjelosti oslobodio obaveze plaćanja naknada muzičkim autorima dok je za mjesece jun, jul, avgust i septembar ove godine odobren dodatni popust od 30%.

Pozivamo sve turističko ugostiteljske objekte (sa ili bez smještajnih kapaciteta), da zaključe ugovor o neisključivom ustupanju prava korišćenja muzičkih djela sa repertoara PAM CG i ostvare benefite predviđene navedenim stimulativnim mjerama.

Navedene mjere, u uslovima pandemije, biće od koristi turističkoj privredi ali i učiniti da sistem zaštite intelektualne svojine, prije svega  autorskih muzičkih djela, bude održiv i na zakonu zasnovan.