PAM CG URUČIO VRIJEDNU DONACIJU MUZIČKOJ ŠKOLI

Na svečanom koncertu koji je protekle nedjelje održan u ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, predstavnici PAM-a Crne Gore uručili su vrijednu donaciju školi: klavinovu, flautu, violinu i pultove.

Ispred Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG, donaciju muzičkih instrumenata uručili su izvršni direktor Vasilije Raičević te dugogodišnji istaknuti članovi ove organizacije gitarista i kompozitor Darko Nikčević i mr Dina Kukalj, profesorica violine i predsjednica školskog odbora.

“Ova donacija je plod dobre i uspješne saradnje koju PAM Crne Gore ima sa Opštinom Bar i Turističkom organizacijom Bar, te predstavlja jednu od mnogih društveno-korisnih aktivnosti koju sprovodimo u cilju podrške muzičkim školama i afirmaciji muzičkog obrazovanja”, istakao je Nikčević.

Mr Dina Kukalj naglasila je da smatra da je “vrlo važno da sve institucije u Crnoj Gori jednako kao i PAM shvate značaj unaprijeđivanja kvaliteta nastave u umjetničkim školama”.

“Muzička škola u Baru je jedna od najuspješnijih u Crnoj Gori. Profesori koji su zaslužni za sjajne rezultate zaslužuju da imaju najbolje uslove za rad. Unaprijed se radujem svim budućim uspjesima naših đaka na novim instrumentima, kojima ćemo, sigurna sam svjedočiti u narednom periodu. Hvala još jednom u ime kolektiva i u svoje lično, PAM-u i g-dinu Vasiliju Raičeviću, kao i g-dinu Darku Nikčeviću, čija je posjeta našoj školi, dodatna motivacija svim budućim mladim muzičarima, ali i poruka da se posvećeni trud i rad, uvjek na kraju isplate”, zaključila je mr Kukalj.

Na vrijednoj donaciji zahvalila je i direktorica Danka Popović koja je prije konceta talentovanih učenika pozdravila roditelje i goste, te podsjetila da je ovo druga donacija PAM-a barskoj Muzičkoj školi. Ona je izrazila nadu da će se njihova lijepa saradnja nastaviti i ubuduće.

Izvor: Bar info
Foto: Đorđe Cmiljanić