TAKMIČENJE SREDNJOŠKOLSKIH BENDOVA – DANILOVGRADATION 3

PAM CG će i ove godine podržati organizaciju takmičenja srednjoškolskih bendova pod nazivom „DanilovGradation3“ koje će se održati 9. maja na Dan Evrope, na platou pored rijeke Zete u Danilovgradu.

Ovim putem PAM CG daje snažnu podršku i podsticaj mladim autorima u stvaranju novih muzičkih djela. Svi učesnici će u toku ove muzičke manifestacije imati priliku da se kroz razgovor sa zaposlenima u stručnoj službi PAM-a CG bolje upoznaju sa procedurom zaštite svojih novih autorskih kompozicija kao i značajem zaštite autorskih muzičkih prava.

Bendovi će se publici i žiriju predstaviti sa tri kompozicije od kojih jedna mora biti autorska i premijerno izvedena na „DanilovGradation“. Autori muzike, teksta i aranžmana moraju biti učenici škole koja se takmiči.

Žiri će na takmičenju dodijeliti tri nagrade i to:
• Nagrada za najbolju autorsku pjesmu će omogućiti bendu snimanje pjesme u studiju, a ukoliko budžet takmičenja dozvoli i snimanje video spota;
• Nagradu za bend koji ostavi najbolji kompletan utisak;
• Nagrada pojedincu koji se istakne originalnošću i virtuoznošću tokom nastupa.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je profesorica Nataša Latković iz Srednje medicinske škole (067/828-325).

Takmičenje srednjoškolskih bendova su podržali Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, opština Danilovgrad i Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.