Veče posvećeno Stanislavu Nikičeviću

Sa posebnim zadovoljstvom vas pozivamo da se 17. juna u 20h, u Velikoj Sali KIC-a Budo Tomović, zajednički prisjetimo Stanislava Nikičevića, dugogodišnjeg člana PAM-a CG, izuzetnog muzičara i vrsnog scenografa.

Veče posvećeno Stanislavu Nikičeviću obilježiće sjajna muzika, za koju je Stanislav živio i radio. Na događaju će nastupiti: Mikrokozma i prijatelji, Rudolf, Parampaščad, Grimm i Ekipa za to, dok će specijalni gost na bubnjevima biti Desimir Stojimirović (Niš).

U pauzama između nastupa bendova, o radu i drugovanju sa Stanetom, o svim nemogućim stvarima koje su zajedno odsvirali, napravili, pobijedili, govoriće njegove kolege iz svijeta umjetnosti. Između ostalih, režiserka Marija Perović, režiser Nikola Vukčević, producent Ivan Đurović i kompozitorka i profesorica muzike Vjera Nikolić.

Ovom prilikom, njegova Mikrokozma podijeliće prisutnima novi album, prikladno i u Stanetovu čast nazvan – „Zgolo dupe vađenje ekseri“. Pet originalnih pjesama („Sojer Tom“, „E, moj pobro“, „Švaler u propadanju“, „Kraj tvoje peći“, „Dobar dan“) i jedna obrada („Danki“), napravljene su od snimaka prije Stanislavove smrti.

Objavljivanje novog albuma kao i organizaciju prigodnog koncerta u Stanislavovu čast podržali su PAM CG i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.